Navsion 3.56a - XP pro klient med netb

Hej. Har en navision 3.56a server kørende på en win2000 pro (netb). vi har nogle klienter, som kører win95/98. Vi har nu fået en win xp pro client, men jeg ikke få den til at virke. der kommer fejl 20 (cannot connect or no answer) Jeg har installeret både netbios og netbeui… men uden held… Har ikke mulighed for at skifte til tcp, da vi ikke har råderet over serveren. Nogen forslag? Mvh Jens Feldskov

Netbios skal være default-protokollen på klient-maskinen. Hvis du har flere protokoller på klienten kan det være at den ikke er dette. Til Windows 2000 kunne man hos Microsoft hente en utility “lanacfg”, som kunne løse dette problem, men jeg har ikke prøvet det på en XP.

Hej… Jeg har nu prøvet lanacfg, men det har ikke hjulpet, at sætte netbios til 0. Andre ideer? Mvh Jens

Hej… Har du bundet din NetBios til netkortet??

Hey… Hvad mener du med bundet? Jeg har installeret den…! Kan det virkelige passe man ikke kan køre en navision client med netb på en xp maskine… :confused: \Jens

Hey Ved ikke om der er nogen der ser eller svare på denne tråd, men jeg køre en XP pro med navision, og kører fint via NETB. Mit problem er at jeg gerne vil have den til at køre tcpip!!! nogen der kan hjælpe med det??? Pft. Mark

Jah - Vi soeger stadig nogle til at svare. Jeg kan ikke engang huske hvordan - Men skal man have NAVIN.EXE for at afvikle med tcpip?

Ups … ja der skal klippes med Win32 og Navin.exe skal startes /Hans

Hejsa Jeg ved ikke om i stadig mangler et svar, men her er hvordan jeg fik det til at virke med TCP på en NT 4.0 server og en XP Pro klient. På serveren er navision “installeret” som service med følgende kommando: servern database=X:\PATH\DB_NAME, cache=5000, commitcache=2000, nettype=TCP, installasservice På klienten skal man så oprette en entry i hosts filen ( WIN_DIR\system32\drivers\etc\hosts ) her skal man være opmærksom på at den skal hedde naviserv og så nummeret på serveren. Altså hvis det er serverno=1 og ens server f.eks. hedder 192.168.1.1 skal linien se således ud: 192.168.1.1 naviserv1 Derefter er det blot at rette genvejen på klienten til at køre NAVIN.EXE og skrive nettype=tcp i target på genvejen.

Er det til gengæld nogle der kan fortælle mig hvordan man får 3.56a til at køre fullscreen på samme måde som i Windows 98. Altså hvor størrelsen på karaktererne ser ud ligesom de plejer i 98’eren?

Har du proevet + mens du er i Navision - Det skulle gerne fortaelle Windows: “Jeg vil have dette vindue i fuld skaerm”. Hvis du ikke helt kan faa det til at virke, kan du proeve at lege lidt… Paa dit skrivebord (Altsaa det der er paa computeren) :slight_smile: Jeg har en Amerikansk WinXP, saa jeg giver dig de kald den fortaeller mig Hoejreklik, og vaelg ‘Create new Shortcut’ (Ny Genvej) Vaelg NAVIN.EXE og OK hele vejen Naar genvejen er blevet oprettet, hojreklikker du paa den, og viser egenskaber (Properties) Der er et faneblad: Options, der kan du hakke ‘Full Screen’, og et andet faneblad: Fonts, lader di vaelge hvad font du bruger - Det ser ud til at 8 X 12 og Raster fonts er meget lig hvad det plejer at vaere. Haaber at det hjalp.

Det giver bare nogle mærkelige fonte på de XP maskiner jeg har prøvet det på. Den kører selvfølgelig full-screen men billedet ligner ikke det normale 98 billede. Personligt er jeg ret ligeglad men i det firma jeg supporterer må der helst ikke være noget der ændrer sig overhovedet ( De kan f.eks ikke affinde sig med windowed mode ). Men jeg har fundet en løsning på problemet, man laver bare en bat fil der kører mode con cols=80 lines=25 før navin.exe kaldes. Laver en genvej til bat filen og sætter denne til at køre fullscreen :O)

OK - Jah det er ved at vaere noget tid siden jeg har set en af de gode gamle ball - snoeft snoeft