MS MQ NAS issues!?

Hi!

I did try to run a simple example

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms952182.aspx

that wiill show me how to communicate between a .NET appication and Navision.

I get this warning in my Event log


This message is for C/AL programmers:

The call to member OpenReceiveQueue failed. MSMQQueueInfo returned the following message:

Operation dose not support for Message Queuing when this installed in worksgroupmodus.


I did install client, NAS , MSMQ in a single PC that is not member in any Domain,

have i to be menber in a Domain to run this?

Problem is solved,

My call to my privatequeue was worng in Codeunit.

Hi,

But this is for PublicQueue not Private.
I have a similar error message when I try to run my codeunit (from the same MSDN):

OnRun()
CREATE(MQBus);
CREATE(CC2);
CREATE (XMLDOM);
CC2.AddBusAdapter(MQBus,1);
MQBus.OpenReceiveQueue(’.\toNavision’,0,0); //at this point the error

This error is different, at the end is:

“The Queue not exist or don’t have permission to it…”

Anyone have any idea ? On my local computer it is working fine, but it is trying to run on a W2003 Server SP2 Standard Edition.
Could be .NET version? [:S]

Thank you.

Regards,
Andras

Nevermind. I know how you can solved this issue. :slight_smile:
There are some of the points in documentation what are not so clear :slight_smile:

You can use the following before you Open a Queue:

OnRun()
CREATE(MQBus);
CREATE(CC2);
CREATE (XMLDOM);
CC2.AddBusAdapter(MQBus,1);
MQBus.CreateQueue(’.\toNavision’);
MQBus.OpenReceiveQueue(’.\toNavision’,0,0); //at this point the error